Масово съкращават кадри във Facebook и Instagram, Twitter връща част от служителите. Meta

...
Масово съкращават кадри във Facebook и Instagram, Twitter връща част от служителите. Meta
Коментари Харесай

Wallstreet Journal: Съкращават хиляди служители във Facebook и Instagram

Масово редуцират фрагменти във Facebook и Instagram, Twitter връща част от чиновниците. 

Meta Platforms Inc., притежател на обществените мрежи Facebook и Instagram, възнамерява тази седмица да уведоми чиновниците си, че предстоят огромни съкращения, заяви „ Wallstreet Journal “, представен от.

Засегнати ще бъдат хиляди работни места, оповестява медията, базирайки се на свои източници, осведомени с процесите в компанията. Вече е било изпратено предизвестие към личния състав да бъдат прекратени ненужните командировки. На този стадий Meta Platforms Inc. изрично отхвърля формален коментар по тематиката.

Това е втори тежък трус в бранша със заетостта във високотехнологичните компании, откакто предходната седмица Twitter Inc уволни половината от личния състав си. До това се стигна след придобиването на обществената мрежа от Илон Мъск.

Броени дни по-късно десетки съкратени са били помолени да се върнат, съобщи „ Blumberg ”. Според неофициалната информация, част от изгубилите работата си са били освободени по неточност. За други пък в следствие е било преценено, че в действителност ще са нужни за построяването на новите функционалности и услуги, които Мъск възнамерява да вкара в Twitter.

Туитове от чиновници компанията означиха пред последните дни, че екипите, отговарящи за връзките, поддържане на наличието, човешките права и етиката на машинното образование, са измежду съвсем изцяло унищожените, както и някои продуктови и инженерни екипи.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР